Hogyan őrizzük meg a felbontott bor minőségét otthon?

A nyitott palackot lehet tovább eltartani? Lehessen. Bizonyos eszközök bizonyos beszállítónktól, nincs légi szállítás, nincs vámkezelés, nincs gázok beszerzése, ja és azok repülőn nem szállíthatók, úgyhogy akkor drága felárral, jó sokáig hajón utaztatni őket. Nem, rendeljünk a minivino-tól.

Na de gázok? Azok meg minek? Mert a levegőben található oxigén öregíti a bort, fakítja a színt, oxidálja azokat a finom zamatokat, gyorsan tönkreteszi mindazt, amiért szeretjük a bort. Akkor szorítsuk ki a palackból, ezekhez kellenek az inert gázok, mint az argon vagy a nitrogén. Vagy vegyük ki a palackból, vagy alakítsuk át, nyelessük el, csak ki az oxigénnel. Egy-két egyszerű, de nagyszerű eszközt fel is kutattunk, kipróbáltuk őket, s amelyikkel meg voltunk elégedve, azokat be is raktároztuk. A webáruházunkban néhány kattintással meg is vásárolhatja ezeket, s egy-két nap múlva már nyílhatnak is azok a drága palackok, akár csak egy pohárnyi kóstoló kedvéért.

Ha esetleg nem is akar ilyen eszközöket vásárolni, hanem csak egy kérdése lett volna, úgy azt is felteheti itt: